Šaunuolis, Dainiau. Ačiū. LY5YY girdėjosi visą laiką ir, paskaičius paties komentarus bei įsivaizduojant situaciją, jau negalių skųstis dėl savo salygų Fredoje ir parašyti, kad atvargau

Nors iš tikro, atvargau.
Pirmą kartą, šioje m-tų (160 SSB LP) fiestoje sudalyvavau visą įmanomai produktyvų laiką. Net savo įprastu laiku - šeštadienio naktį nenuėjau miegoti, kaip buvau įpratęs. Ir nesuprantu kodėl, nes QSO tempas buvo 2-3 ryšiai per valandą. Galbūt todėl, kad būtų buvę gėda prieš jaunimą, kurio balsai ar LY2ZO ar LY5XX ar LY5YY šaukiniais girdėjosi visą laiką
Pirmą fazę pabaigiau su 252 ryšiais 44 DXCC ir 2 jankiais (K3ZM ir N2CW). Priešingai negu kituose rimtuose LY regionuose (Zebryne ar kur kitur), Fredoje amerikonai girdėjosi nekaip

Prisišaukti buvo dar sunkiau, o K1LZ pirmą rytą net nereagavo į desperatiškus bandymus, toliau pliekdamas "CQ Contest".
Tačiau buvo linsma, kada patys priėjo TF2LL, 4L0G, 4Z5LY ir dar keletas kitų daugiklių, prie kurių ateityje nereikėjo gaišti laiko stovint eilėje ar bandant suprasti "čia man atsakė ar ne".
Antrą naktį reikalai buvo laaabai liūdni. Vienintelę 20-tą valandą padariau 29 QSO! O paryčiais visai buvo tragedija: keletas valandų po 2 ar net 3 QSO. Dar ir dabar nesuvokiu, kodėl nėjau miegoti. Rytas labai naujų amerikonų neatnešė, tik K1LZ, kurį vargais negalais pavyko prišnekinti. Ir PJ4G kaip priziukas už žemą tempą išgirdo pradžioje mano 4L, 4L. Nors šeštadienio vakarą ar bent naktį tikėjausi dar bent poros Azijos daugiklių (UA9 ir UN), o bando pradžioje netgi pavyko trumpam išgirsti RU9CC (deja, jis manęs negirdėjo), bet taip ir likau nepadaręs nei vieno nei kito, nors kažkaip iš vis pasigedau publikos iš rytų pusės. Dar nesuskaičiavau, kiek ruselių, bet susidarį įspūdis, kad jie ten labai vasario 23-čią šventė. Rytą, įloginęs 402 QSO, nuėjau miegot.
Sekmadienio vakare iki kontesto galo dar tikėjausi pridėti ar tai tuos pačius azijatus ar kokį 9H ar IS0 daugiklius, tačiau kaip pradėjau su 51 DXCC, taip ir baigiau. Tik ryšių prisidėjo per 61 ir finale gavosi:
Contest : CQ World Wide 160-meter Contest
Callsign : LY4L
Mode : PHONE
Category : Single Operator (SO)
Overlay : ---
Band(s) : Single band (SB) 160 m
Class : Low Power (LP)
Zone/State/... : 15
Locator : KO14XU
Operating time : 25h27
BAND QSO DUP DXC S/P POINTS AVG
--------------------------------------
160 463 5 51 3 2273 4.91
--------------------------------------
TOTAL 463 5 51 3 2273 4.91
======================================
TOTAL SCORE : 122 742 Made in Freda
Kestui statistika:
DL - 122
RA3 - 30
UR - 45
SP - 35
LY - 29
Nežinau kaip kitiems, tačiau man tikrai buvo smagu sukti rankeną per bandą ir klausyti išsirikiavusių LY'kų: LY5XX, LY4ZZ, LY5YY, LY4T, LY2J, LY2ZO, LY3AB, ir dar kitų, kurių mano pavargusios smegenys dabar nepamena
Taip pat negaliu nepaminėti ir nepagirti Rolando LY4A, jog jo signalas buvo gražesnis nei įprastai, nors pas mane Fredoje vis dar buvo užėmęs 6 kHz. Dar, ko gero, jeigu sumažėtų galgis iki max leidžiamo, viskas visai būtų ok kaip pas kokius normalius kilowatšikus kaip LY2K, LY7Z, LY4T ar LY2J
Kadangi penktadienį sirguliavau, neprijungiau per CW turą pakloto BOG'o, nors greituoju būdu nutempiau 66 metrų kitą dratą per uošvienės kiemą (ir tik dabar prisiminiau, kad jo nesusirinkau, ups...), kurio nepanaudojau, nes girdėjosi kažkoks tylus tarškalas, todėl praktiškai visą laiką klausiau su tuo, kuo ir spinduliavau, t.y. Inv L su (vertikali dalis apie 19 m)
Ačiū visiems už QSO ir už tai, kad padėjot neužmigti.
Ačiū kompanijai Olynth, kurios nosies purškalas leido per visą kontestą kvėpuoti ir sudarė įspūdį, jog slogos nėra
Ačiū Algiui LY4ZZ už nuolatinę galimybę pasilyginti, kaip man (ne)sekasi

Ačiū uošvienei už rūpestį ir maistą bei stogą virš galvos bei nuolatinį varymą miegoti.