Sveiki gyvi!
Antra šv. Velykų diena sutapo su A.A. Arvydo Maco LY2OO (SK) keturioliktomis mirimo metinėmis. Arvydas buvo tarptautinės klasės sporto meistras. Buvo linksmas, nuoširdus, turėjo didelį potraukį muzikai: grojo gitara, dainavo bažnyčios chore. Taip pat buvo tinklinio sporto meistras. Buvo vadinamas KPI RC (KTU RC) organizuojamų "ekspedicijų direktorius". Buvo KPI (KTU) dėstytojas.
Man asmeniškai nedaug spėta pažinti Arvydą: kuomet grįžau į Lietuvą po studijų Helsinkio technologijos universitete (HTU) (2006m.), tai iš karto, įkvėptas radijo inžinerijos HTU'e, įstojau į KTU RC. Vat nuo tada ir prasidėjo mano karjera radijo sporte. Tai su Arvydu teko susipažinti iš karto ir bendrauti dar 3 metus. Jis pirmas, kuris paklausė "Ar moki telegrafą?" Aš atsakiau "Ne". Tai jis tuomet savo humoro tonu sako: "tai kap čia suprast: esi KTU studentas ir nemoki telegrafo!?" Jis iš karto radijo klube pajungė generatorių, pajungė telegrafo klemką, parodė kaip "eina" telegrafas ir sako "matai, čia faina, varyk dabar iki sekančios paskaitos, o kai bus pietūs, tai pavalgai ir staigiai atvarai mokintis į klubą!". Tai buvo mano antras prisilietimas prie telegrafo rakto. Na o pirmą prislietimą prie bug'o jau padariau būdamas 10 klasėje, kuomet mano kaimynas Vytas LY2KA / LY2A man davė visą elektroninį manipuliatorių. Su juo "badžiau" gal kokią savaitę po 5 kartus per dieną.
Apie Arvydą yra parašyta wikipedijoje: https://lt.wikipedia.org/wiki/Arvydas_Macas
Pagarbiai,
Dr. Rolandas Žakelis LY5AA